Merkel herhaalde nogmaals dat eurobonds geen oplossing voor de crisis vormen. De boodschap van Merkel moet worden bekeken tegen de achtergrond van de oproep om hulp die door de Spaanse premier Mariano Rajoy werd gedaan. Spanje ziet aan de huidige rentevoeten niet langer kans om zichzelf te financieren.

De Europese beurzen houden er nochtans de moed in, met de eurotop op komst zijn de koersen nog verder opgelopen. In het geval van de BEL 20 is er zelfs sprake van een winst van ruim 1%. De euro houdt anderzijds stand in de buurt van het slotniveau van gisteren.

Weer een winstwaarschuwing van Nokia

Nokia moest onlangs opbiechten, dat de winst bij de divisie Devices & Services in het tweede kwartaal lager zal uitkomen dan verwacht.

Het bedrijf kondigde tevens een reeks kostenbesparingen aan. Beleggers reageerden als door een wesp gestoken op het nieuws. ABN Amro blijft het aandeel Nokia volgen met een houdadvies.

Donderdag twee weken geleden gaf Nokia wederom een winstwaarschuwing af voor wat betreft de divisie Devices & Services.

Waar de maker van mobiele telefoons eerder hoopte dat de operationele marge in het tweede kwartaal wellicht op hetzelfde niveau zou uitkomen als in het eerste kwartaal (-3%), is nu duidelijk geworden dat de operationele marge in het tweede kwartaal onder de -3% liggen.

Nokia liet bovendien weten, ingrijpende kostenbesparingen te zullen gaan doorvoeren. Het bedrijf gaat verschillende fabrieken sluiten; daarnaast zullen 10.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Verder verkoopt Nokia het bedrijf Vertu, producent van luxe mobiele telefoons.

Beleggers reageerden heftig op het nieuws dat Nokia donderdag wereldkundig maakte; het aandeel sloot donderdag 18% lager. De sombere berichten uit het kamp van Nokia bevestigen ABN Amro in zijn sceptische houding ten aanzien van dit aandeel.

De bank verwacht dat de volatiliteit van het aandeel Nokia voorlopig hoog zal blijven. Het is daarbij moeilijk te voorspellen wanneer het keerpunt voor Nokia -zowel voor het bedrijf als voor het aandeel- in zicht komt.

Merkel herhaalde nogmaals dat eurobonds geen oplossing voor de crisis vormen. De boodschap van Merkel moet worden bekeken tegen de achtergrond van de oproep om hulp die door de Spaanse premier Mariano Rajoy werd gedaan. Spanje ziet aan de huidige rentevoeten niet langer kans om zichzelf te financieren. De Europese beurzen houden er nochtans de moed in, met de eurotop op komst zijn de koersen nog verder opgelopen. In het geval van de BEL 20 is er zelfs sprake van een winst van ruim 1%. De euro houdt anderzijds stand in de buurt van het slotniveau van gisteren.Weer een winstwaarschuwing van Nokia Nokia moest onlangs opbiechten, dat de winst bij de divisie Devices & Services in het tweede kwartaal lager zal uitkomen dan verwacht. Het bedrijf kondigde tevens een reeks kostenbesparingen aan. Beleggers reageerden als door een wesp gestoken op het nieuws. ABN Amro blijft het aandeel Nokia volgen met een houdadvies. Donderdag twee weken geleden gaf Nokia wederom een winstwaarschuwing af voor wat betreft de divisie Devices & Services. Waar de maker van mobiele telefoons eerder hoopte dat de operationele marge in het tweede kwartaal wellicht op hetzelfde niveau zou uitkomen als in het eerste kwartaal (-3%), is nu duidelijk geworden dat de operationele marge in het tweede kwartaal onder de -3% liggen. Nokia liet bovendien weten, ingrijpende kostenbesparingen te zullen gaan doorvoeren. Het bedrijf gaat verschillende fabrieken sluiten; daarnaast zullen 10.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Verder verkoopt Nokia het bedrijf Vertu, producent van luxe mobiele telefoons. Beleggers reageerden heftig op het nieuws dat Nokia donderdag wereldkundig maakte; het aandeel sloot donderdag 18% lager. De sombere berichten uit het kamp van Nokia bevestigen ABN Amro in zijn sceptische houding ten aanzien van dit aandeel. De bank verwacht dat de volatiliteit van het aandeel Nokia voorlopig hoog zal blijven. Het is daarbij moeilijk te voorspellen wanneer het keerpunt voor Nokia -zowel voor het bedrijf als voor het aandeel- in zicht komt.