Voor de Duitse kanselier Angela Merkel wordt het eveneens een belangrijke week. In een speciale zitting zal de Bundestag donderdag stemmen over de hulp aan Spanje.

Merkel verklaarde zondag goede hoop te koesteren dat het hulppakket door het Duits parlement zal worden goedgekeurd. Die goedkeuring is noodzakelijk opdat Duitsland zijn bijdrage aan de 100 miljard euro steun aan de Spaanse banken mag leveren.

Inmiddels blijkt dat een ruime meerderheid van de Grieken voorstander is van een heronderhandeling van het reddingsplan voor dit land. 73,90% van de Grieken willen dat er opnieuw wordt onderhandeld, zelfs al zou daardoor het Grieks lidmaatschap van de Europese Unie in gevaar komen.

Punch Powertrain heeft op één maand evenveel geproduceerd als in heel 2009

Door een onverwachte grote bestelling van de Maleisische autoconstructeur Proton is het alle hens aan dek bij Punch Powertrain in Sint-Truiden, producent van automatische versnellingsbakken en aandrijvingen voor hybride en elektrische wagens.

Er werd met de vakbonden een CAO voor tijdelijk overwerk uitgewerkt, en het bedrijf blijft uitkijken naar vers bloed om op korte en lange termijn de rangen te versterken.

Voor de Duitse kanselier Angela Merkel wordt het eveneens een belangrijke week. In een speciale zitting zal de Bundestag donderdag stemmen over de hulp aan Spanje. Merkel verklaarde zondag goede hoop te koesteren dat het hulppakket door het Duits parlement zal worden goedgekeurd. Die goedkeuring is noodzakelijk opdat Duitsland zijn bijdrage aan de 100 miljard euro steun aan de Spaanse banken mag leveren. Inmiddels blijkt dat een ruime meerderheid van de Grieken voorstander is van een heronderhandeling van het reddingsplan voor dit land. 73,90% van de Grieken willen dat er opnieuw wordt onderhandeld, zelfs al zou daardoor het Grieks lidmaatschap van de Europese Unie in gevaar komen.Punch Powertrain heeft op één maand evenveel geproduceerd als in heel 2009 Door een onverwachte grote bestelling van de Maleisische autoconstructeur Proton is het alle hens aan dek bij Punch Powertrain in Sint-Truiden, producent van automatische versnellingsbakken en aandrijvingen voor hybride en elektrische wagens. Er werd met de vakbonden een CAO voor tijdelijk overwerk uitgewerkt, en het bedrijf blijft uitkijken naar vers bloed om op korte en lange termijn de rangen te versterken.