Met andere woorden: Merkel heeft nog altijd geen zin om gezamenlijk eurobonds uit te geven en dat om verschillende redenen. Niet alleen zou Duitsland dan zelf meer moeten betalen om zichzelf te financieren, maar de Duitse belastingbetaler zou ook mee moeten opdraaien voor het spilzuchtig gedrag van landen als Griekenland.

Merkel raakt steeds meer geïsoleerd.

Merkel raakt zowel binnen- als buiten de eurozone steeds meer geïsoleerd. Ook de Amerikaanse president Barack Obama deed afgelopen week een oproep naar de Europese leiders die volgens hem veel te weinig doen om een oplossing voor de schuldencrisis te formuleren.

Ook voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank steekt zijn kritiek op de halsstarrige houding van Angela Merkel niet onder stoelen of banken.

Merkel blijft echter van mening dat het uitgeven van eurobonds niet de wonderoplossing voor de schuldencrisis is die iedereen er van verwacht.

Met andere woorden: Merkel heeft nog altijd geen zin om gezamenlijk eurobonds uit te geven en dat om verschillende redenen. Niet alleen zou Duitsland dan zelf meer moeten betalen om zichzelf te financieren, maar de Duitse belastingbetaler zou ook mee moeten opdraaien voor het spilzuchtig gedrag van landen als Griekenland. Merkel raakt steeds meer geïsoleerd. Merkel raakt zowel binnen- als buiten de eurozone steeds meer geïsoleerd. Ook de Amerikaanse president Barack Obama deed afgelopen week een oproep naar de Europese leiders die volgens hem veel te weinig doen om een oplossing voor de schuldencrisis te formuleren. Ook voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank steekt zijn kritiek op de halsstarrige houding van Angela Merkel niet onder stoelen of banken. Merkel blijft echter van mening dat het uitgeven van eurobonds niet de wonderoplossing voor de schuldencrisis is die iedereen er van verwacht.