De Duitse kanselier Angela Merkel heeft vandaag haar steun betuigd aan de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. De FED is volop bezig om haar economische steunmaatregelen terug te schroeven en zal in de komende maanden blijven doen.

Volgens Merkel zullen de groeimarkten moeten leren omgaan met dit scenario. Alle geïndustrialiseerde landen staan achter de FED, maar het lijken de groeilanden die de hardste klappen zullen moeten opvangen. De afgelopen weken is het op dat vlak echter iets rustiger geworden.

De Duitse kanselier Angela Merkel heeft vandaag haar steun betuigd aan de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. De FED is volop bezig om haar economische steunmaatregelen terug te schroeven en zal in de komende maanden blijven doen. Volgens Merkel zullen de groeimarkten moeten leren omgaan met dit scenario. Alle geïndustrialiseerde landen staan achter de FED, maar het lijken de groeilanden die de hardste klappen zullen moeten opvangen. De afgelopen weken is het op dat vlak echter iets rustiger geworden.