Volgens Merkel zou Griekenland nooit tot de eurozone mogen zijn toegelaten. Zij verwijt haar voorganger Schröder verantwoordelijk zijn voor de foutieve beslissing de Grieken ondanks hun zeer magere track record toch te hebben toegelaten om de euro te accepteren.

De uitspraken van Merkel komen op een moment dat blijkt dat de Griekse schulden nogmaals door het plafond vliegen. Inmiddels liet Jürgen Asmussen van de ECB weten dat de Europese Centrale Bank geen wapen voor alle doeleinden is. Een goed verstaander heeft waarschijnlijk maar een half woord nodig.

Volgens Merkel zou Griekenland nooit tot de eurozone mogen zijn toegelaten. Zij verwijt haar voorganger Schröder verantwoordelijk zijn voor de foutieve beslissing de Grieken ondanks hun zeer magere track record toch te hebben toegelaten om de euro te accepteren. De uitspraken van Merkel komen op een moment dat blijkt dat de Griekse schulden nogmaals door het plafond vliegen. Inmiddels liet Jürgen Asmussen van de ECB weten dat de Europese Centrale Bank geen wapen voor alle doeleinden is. Een goed verstaander heeft waarschijnlijk maar een half woord nodig.