Anderzijds is het zo dat er alleszins vooruitgang werd geboekt, de maatregelen die in de voorbije jaren werden getroffen hebben vruchten afgeworpen. Merkel roept echter om op geduld op te brengen, het is momenteel nog veel te vroeg om al 'victorie' te roepen.

Het is in ieder geval noodzakelijk dat de banden binnen Europa strakker worden aangehaald, Duitsland heeft daarvan één van de prioriteiten voor 2013 gemaakt. Daarbij moet op de eerste plaats werk worden gemaakt van het versterken van de concurrentiekracht van de eurozone.

Anderzijds is het zo dat er alleszins vooruitgang werd geboekt, de maatregelen die in de voorbije jaren werden getroffen hebben vruchten afgeworpen. Merkel roept echter om op geduld op te brengen, het is momenteel nog veel te vroeg om al 'victorie' te roepen. Het is in ieder geval noodzakelijk dat de banden binnen Europa strakker worden aangehaald, Duitsland heeft daarvan één van de prioriteiten voor 2013 gemaakt. Daarbij moet op de eerste plaats werk worden gemaakt van het versterken van de concurrentiekracht van de eurozone.