In het geval van Griekenland zou Athene akkoord moeten gaan met de verkoop van staatsactiva, in het geval van Ierland moet Dublin akkoord gaan met een uniforme vennootschapsbelasting voor de eurozone.

Dat Merkel akkoord zou gaan met een verlaging van de rente op de ontvangen steun, betekent een complete omslag in haar houding. Merkel heeft zo'n verlaging tot dusver categoriek geweigerd.

De Griekse eerste minister George Papandreou sprak gisteren met de Franse president Nicolas Sarkozy. Na afloop van de onderhandelingen sprak hij over 'moeilijke onderhandelingen', die echter nog niet achter de rug waren.

In het geval van Griekenland zou Athene akkoord moeten gaan met de verkoop van staatsactiva, in het geval van Ierland moet Dublin akkoord gaan met een uniforme vennootschapsbelasting voor de eurozone. Dat Merkel akkoord zou gaan met een verlaging van de rente op de ontvangen steun, betekent een complete omslag in haar houding. Merkel heeft zo'n verlaging tot dusver categoriek geweigerd. De Griekse eerste minister George Papandreou sprak gisteren met de Franse president Nicolas Sarkozy. Na afloop van de onderhandelingen sprak hij over 'moeilijke onderhandelingen', die echter nog niet achter de rug waren.