Merkel heeft daar natuurlijk haar redenen voor, maar de banksector dreigt met de billen bloot te komen zitten in geval van 'haircuts'. De Duitse banken voor zijn namelijk voor meer dan 112 miljard euro blootgesteld aan perifere Europese obligaties.

Carsten Brzeski, econoom van de ING Groep, zegt onomwonden dat Merkel voor een moeilijke opdracht staat wat de redding van de euro betreft. Ze zal namelijk zowel de kool als de geit moeten sparen.

Enerzijds wil Merkel niet dat Duitsland te zwaar moet opdraaien voor de Europese begrotingscrisis, anderzijds dreigen de banken weer in de problemen te kopen als ze mee moeten opdraaien voor de schade.

Merkel heeft daar natuurlijk haar redenen voor, maar de banksector dreigt met de billen bloot te komen zitten in geval van 'haircuts'. De Duitse banken voor zijn namelijk voor meer dan 112 miljard euro blootgesteld aan perifere Europese obligaties. Carsten Brzeski, econoom van de ING Groep, zegt onomwonden dat Merkel voor een moeilijke opdracht staat wat de redding van de euro betreft. Ze zal namelijk zowel de kool als de geit moeten sparen. Enerzijds wil Merkel niet dat Duitsland te zwaar moet opdraaien voor de Europese begrotingscrisis, anderzijds dreigen de banken weer in de problemen te kopen als ze mee moeten opdraaien voor de schade.