Volgens sommige economen heeft het harde standpunt van Merkel te maken met de vrees voor haar elektoraat. De Duitsers lijken steeds minder geneigd om hulp te verstrekken aan Zuid-Europese landen in moeilijkheden. Merkel wil haar kiezers liever niet tegen de haren instrijken.

Ifo verzet zich tegen de toegevingen gedaan door Merkel

Hans-Werner Sinn, hoofd van de IFO (één van meest invloedrijke onderzoeksinstituten), heeft een oproep gedaan naar zijn collega's toe om zich te verzetten tegen de toegevingen die Merkel vorige week op de eurotop heeft gedaan. Ook elders in Duitsland wordt hardop geprotesteerd.

Sinn verklaarde in een interview met Der Spiegel dat Duitsland op de meeting in de val werd gelokt. Naar zijn mening kan als gevolg van de gedane toegeving het verlies voor de Duitse centrale bank oplopen tot 500 miljard euro wanneer de eurozone implodeert.

Volgens sommige economen heeft het harde standpunt van Merkel te maken met de vrees voor haar elektoraat. De Duitsers lijken steeds minder geneigd om hulp te verstrekken aan Zuid-Europese landen in moeilijkheden. Merkel wil haar kiezers liever niet tegen de haren instrijken.Ifo verzet zich tegen de toegevingen gedaan door Merkel Hans-Werner Sinn, hoofd van de IFO (één van meest invloedrijke onderzoeksinstituten), heeft een oproep gedaan naar zijn collega's toe om zich te verzetten tegen de toegevingen die Merkel vorige week op de eurotop heeft gedaan. Ook elders in Duitsland wordt hardop geprotesteerd. Sinn verklaarde in een interview met Der Spiegel dat Duitsland op de meeting in de val werd gelokt. Naar zijn mening kan als gevolg van de gedane toegeving het verlies voor de Duitse centrale bank oplopen tot 500 miljard euro wanneer de eurozone implodeert.