Volgens de analisten heeft Angela Merkel slechts een minimum aan toegevingen aan Griekenland gedaan, waarbij voor de Duitse kanselier de eigen binnenlandse politieke motieven de bovenhand hadden boven de toekomst op lange termijn voor de Grieken.

Merkel wou in geen geval de Bundestag voor het hoofd stoten en lijkt daarin te zijn geslaagd. Het belangrijkste voor de kanselier is dat Griekenland niet uit de eurozone valt, maar tot grote offers zijn de Duitsers in geen geval bereid.

Er zijn verkiezingen in haar land op komst en mogelijk kan Merkel de mogelijkheid van een Grexit wel weer naar voren schuiven wanneer de verkiezingen achter de rug zijn.

Volgens de analisten heeft Angela Merkel slechts een minimum aan toegevingen aan Griekenland gedaan, waarbij voor de Duitse kanselier de eigen binnenlandse politieke motieven de bovenhand hadden boven de toekomst op lange termijn voor de Grieken. Merkel wou in geen geval de Bundestag voor het hoofd stoten en lijkt daarin te zijn geslaagd. Het belangrijkste voor de kanselier is dat Griekenland niet uit de eurozone valt, maar tot grote offers zijn de Duitsers in geen geval bereid. Er zijn verkiezingen in haar land op komst en mogelijk kan Merkel de mogelijkheid van een Grexit wel weer naar voren schuiven wanneer de verkiezingen achter de rug zijn.