Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse minister van Financiën is een sterke promotor van de E-bond, maar hij stuit daarbij steevast op een 'njet' van de Duitse kanselier Merkel.

Angela Merkel heeft zich gisteren kwaad gemaakt op Juncker, die op een persconferentie had verklaard dat de Duitsers en de Fransen er niets van begrepen hebben.

Volgens Merkel lost het praten over een euro-obligatie de crisis niets op wel integendeel. Het uitgeven van dergelijke obligaties zou de sterke landen straffen en het gedrag van de zwakke landen goedkeuren.

Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse minister van Financiën is een sterke promotor van de E-bond, maar hij stuit daarbij steevast op een 'njet' van de Duitse kanselier Merkel. Angela Merkel heeft zich gisteren kwaad gemaakt op Juncker, die op een persconferentie had verklaard dat de Duitsers en de Fransen er niets van begrepen hebben. Volgens Merkel lost het praten over een euro-obligatie de crisis niets op wel integendeel. Het uitgeven van dergelijke obligaties zou de sterke landen straffen en het gedrag van de zwakke landen goedkeuren.