De Grieken moeten het tekort op de begroting terugdringen, zo luidt de Duitse eis. Volgens Merkel kan een definitieve toestemming over het plan binnen enkele dagen worden verwacht.

Merkel is met andere woorden alleen bereid om Griekenland hulp te verlenen wanneer het land in de komende jaren strenge bezuinigingsmaatregelen doordrukt. Die moeten samen met het Internationaal Monetair Fonds uitgewerkt worden.

De tijd dringt voor Griekenland, want er moet voor 19 mei een oplossing uitgewerkt worden. Komt die er niet tijdig, dan kunnen de financieringskosten nog verder oplopen.

De Grieken moeten het tekort op de begroting terugdringen, zo luidt de Duitse eis. Volgens Merkel kan een definitieve toestemming over het plan binnen enkele dagen worden verwacht. Merkel is met andere woorden alleen bereid om Griekenland hulp te verlenen wanneer het land in de komende jaren strenge bezuinigingsmaatregelen doordrukt. Die moeten samen met het Internationaal Monetair Fonds uitgewerkt worden. De tijd dringt voor Griekenland, want er moet voor 19 mei een oplossing uitgewerkt worden. Komt die er niet tijdig, dan kunnen de financieringskosten nog verder oplopen.