In zekere zin is haar plan weinig revolutionair, de verwachte bronnen van inkomsten zijn dezelfde als die bij de grote drie. De bedrijven moeten echter betalen om een rating te krijgen.

Bij de Securities and Exchange Commission werd de aanvraag voor het verkrijgen van een licentie ingediend, zo vertelde Meredith Whitney in een interview dat werd toegestaan aan de Financial Times.

Whitney is de laatste in een reeks outsiders die pogen binnen te breken in de wereld van de kredietratinghuizen. Ze verdiende haar sporen als bankenanaliste bij Oppenheimer & Co, alvorens vorig jaar haar eigen bureau op te starten. Whitney zal overigens actief blijven als bankenanaliste.

In zekere zin is haar plan weinig revolutionair, de verwachte bronnen van inkomsten zijn dezelfde als die bij de grote drie. De bedrijven moeten echter betalen om een rating te krijgen. Bij de Securities and Exchange Commission werd de aanvraag voor het verkrijgen van een licentie ingediend, zo vertelde Meredith Whitney in een interview dat werd toegestaan aan de Financial Times. Whitney is de laatste in een reeks outsiders die pogen binnen te breken in de wereld van de kredietratinghuizen. Ze verdiende haar sporen als bankenanaliste bij Oppenheimer & Co, alvorens vorig jaar haar eigen bureau op te starten. Whitney zal overigens actief blijven als bankenanaliste.