Deze obligaties, uitgegeven door lokale overheden en staten, steven op een serie wanbetalingen af, gezien de grote problemen waar veel lokale overheden mee worden geconfronteerd.

Whitney voorspelde dat 50 tot 100 lokale overheden op een wanbetaling afstevenen, met een kostprijs van honderden miljarden dollars. Toch is niet iedereen het met Whitney eens.

Meredith Whitney heeft haar huiswerk niet goedgemaakt, zo meent Richard P.Larkin. Deze director credit analysis bij Herbert J.Sims & Company, een municipal bond broker een underwriter, vergelijkt haar studie over de municipal bond markt met de kwaliteit van een paper van een universiteitsstudent.

Larkin stelt vast dat de uitspraken van Whitney alleen een vlucht uit deze obligaties tot gevolg heeft gehad. Daar trekt ze zich echter niets van aan, terwijl de markt voor obligaties uitgegeven door lokale overheden aan het slabakken is.

Deze obligaties, uitgegeven door lokale overheden en staten, steven op een serie wanbetalingen af, gezien de grote problemen waar veel lokale overheden mee worden geconfronteerd. Whitney voorspelde dat 50 tot 100 lokale overheden op een wanbetaling afstevenen, met een kostprijs van honderden miljarden dollars. Toch is niet iedereen het met Whitney eens. Meredith Whitney heeft haar huiswerk niet goedgemaakt, zo meent Richard P.Larkin. Deze director credit analysis bij Herbert J.Sims & Company, een municipal bond broker een underwriter, vergelijkt haar studie over de municipal bond markt met de kwaliteit van een paper van een universiteitsstudent. Larkin stelt vast dat de uitspraken van Whitney alleen een vlucht uit deze obligaties tot gevolg heeft gehad. Daar trekt ze zich echter niets van aan, terwijl de markt voor obligaties uitgegeven door lokale overheden aan het slabakken is.