Behandeling met andere cholesterolverlagers bleek zelfs veiliger te zijn, terwijl de cholesterolverlagende werking vergelijkbaar was met die van Tredaptive.

Het meest voorgeschreven cholesterolmedicijn is Lipitor, dat gemaakt wordt door Pfizer. Het patent van Lipitor is verlopen en er zijn inmiddels generieke varianten van het middel verkrijgbaar.

De testresultaten vallen tegen, maar de verwachtingen waren op basis van eerdere onderzoeken niet erg hooggespannen.

Belangrijker zijn de andere nieuwe medicijnen die Merck in 2013 ter goedkeuring wil voorleggen. Deze nieuwe medicijnen zijn Bridion; een middel dat wordt gebruikt om na een operatie de werking van spierverslappers versneld op te heffen, een nieuw kankervaccin, een pil tegen botontkalking (Odanacatib) en een nieuwe slaappil (Suvorexant).

Bij een koers-winstverhouding van 11,5 en een dividendrendement van 4% zijn de aandelen relatief goedkoop en zijn ze volgens ABN Amro koopwaardig voor lange termijnbeleggers.

Behandeling met andere cholesterolverlagers bleek zelfs veiliger te zijn, terwijl de cholesterolverlagende werking vergelijkbaar was met die van Tredaptive. Het meest voorgeschreven cholesterolmedicijn is Lipitor, dat gemaakt wordt door Pfizer. Het patent van Lipitor is verlopen en er zijn inmiddels generieke varianten van het middel verkrijgbaar. De testresultaten vallen tegen, maar de verwachtingen waren op basis van eerdere onderzoeken niet erg hooggespannen. Belangrijker zijn de andere nieuwe medicijnen die Merck in 2013 ter goedkeuring wil voorleggen. Deze nieuwe medicijnen zijn Bridion; een middel dat wordt gebruikt om na een operatie de werking van spierverslappers versneld op te heffen, een nieuw kankervaccin, een pil tegen botontkalking (Odanacatib) en een nieuwe slaappil (Suvorexant). Bij een koers-winstverhouding van 11,5 en een dividendrendement van 4% zijn de aandelen relatief goedkoop en zijn ze volgens ABN Amro koopwaardig voor lange termijnbeleggers.