Daarmee bedoelt de minister dat de uitgifte van E-bonds de slagkracht van sommige landen uit de eurozone zou doen verzwakken. Stefan Schneider, eurozone analIst bij Deutsche Bank, is van mening dat zonder E-bonds het probleem niet zal opgelost raken.

Maar volgens Schneider ligt het probleem van het Europees Stabiliteitsfonds veel dieper dan dat, hij ziet niet goed in hoe er een opossing voor het probleem gaat worden gevonden dat iedereen kan bevredigen.

Het belangrijkste gegeven is volgens Schneider is dat het fonds maar een schim is van wat het eigenlijk zou moeten zijn. Tegen die achtergrond kan het fonds onmogelijk aan kredietwaardigheid winnen.

Daarmee bedoelt de minister dat de uitgifte van E-bonds de slagkracht van sommige landen uit de eurozone zou doen verzwakken. Stefan Schneider, eurozone analIst bij Deutsche Bank, is van mening dat zonder E-bonds het probleem niet zal opgelost raken. Maar volgens Schneider ligt het probleem van het Europees Stabiliteitsfonds veel dieper dan dat, hij ziet niet goed in hoe er een opossing voor het probleem gaat worden gevonden dat iedereen kan bevredigen. Het belangrijkste gegeven is volgens Schneider is dat het fonds maar een schim is van wat het eigenlijk zou moeten zijn. Tegen die achtergrond kan het fonds onmogelijk aan kredietwaardigheid winnen.