Dat bouwgronden en appartementen dit jaar in waarde zullen stijgen, daar is respectievelijk 56% en 50% van de beleggers van overtuigd.

Voor woonhuizen denkt 41% van de respondenten dat ze zullen stijgen in waarde, terwijl 16% dan weer een daling verwacht. Voor villa's ziet het er minder goed uit: slechts 34% ziet een prijsstijging dit jaar, terwijl 40% de prijzen ziet dalen. Wat echter opvalt, is dat Franstaligen over het algemeen de vastgoedprijzen positiever zien evolueren dan Nederlandstaligen.

Ander opvallend feit is dat het vooral de Belgen onder de 35 jaar zijn die de sterkste opwaartse prijsevoluties verwachten. Gezien in deze leeftijdscategorie vooral de potentiële kopers te vinden zijn (29% van hen denkt er aan vastgoed te kopen dit jaar), is dat misschien een element dat de vastgoedmarkt dit jaar kan ondersteunen.

Dat bouwgronden en appartementen dit jaar in waarde zullen stijgen, daar is respectievelijk 56% en 50% van de beleggers van overtuigd. Voor woonhuizen denkt 41% van de respondenten dat ze zullen stijgen in waarde, terwijl 16% dan weer een daling verwacht. Voor villa's ziet het er minder goed uit: slechts 34% ziet een prijsstijging dit jaar, terwijl 40% de prijzen ziet dalen. Wat echter opvalt, is dat Franstaligen over het algemeen de vastgoedprijzen positiever zien evolueren dan Nederlandstaligen. Ander opvallend feit is dat het vooral de Belgen onder de 35 jaar zijn die de sterkste opwaartse prijsevoluties verwachten. Gezien in deze leeftijdscategorie vooral de potentiële kopers te vinden zijn (29% van hen denkt er aan vastgoed te kopen dit jaar), is dat misschien een element dat de vastgoedmarkt dit jaar kan ondersteunen.