Ook de dollarvisie is bepaald niet unaniem. Waar de Amerikaanse economie eerder uit de recessie zal herrijzen dan de Europese, kan de dollar ook aansterken.

Maar de enorme schulden van de Verenigde Staten kunnen het vertrouwen van beleggers ondermijnen en grote consequenties hebben voor de rentestanden in het westen.

Voorzover er sprake is van herstel, worden de belangrijkste thema's die daarmee samenhangen inmiddels al weer bijna drie maanden op de financiële markten gespeeld.

Dat maakt het evenwicht van dit moment op de geld- en kapitaalmarkten volgens ABN Amro wel een beetje wankel.

Ook de dollarvisie is bepaald niet unaniem. Waar de Amerikaanse economie eerder uit de recessie zal herrijzen dan de Europese, kan de dollar ook aansterken. Maar de enorme schulden van de Verenigde Staten kunnen het vertrouwen van beleggers ondermijnen en grote consequenties hebben voor de rentestanden in het westen.Voorzover er sprake is van herstel, worden de belangrijkste thema's die daarmee samenhangen inmiddels al weer bijna drie maanden op de financiële markten gespeeld. Dat maakt het evenwicht van dit moment op de geld- en kapitaalmarkten volgens ABN Amro wel een beetje wankel.