Melexis boekte in de eerste jaarhelft een omzet van 120,6 miljoen euro (+3%). De groei is vooral te danken aan de zwakke euro. De winstgevendheid is ook verbeterd. De brutowinst steeg met 5% tot 56,3 miljoen euro.

Op operationeel vlak profiteert de groep van zijn aanwezigheid in Azië. De Aziatische automarkt groeit razendsnel. Azië is ook de top regio inzake de ontwikkeling van elektronica voor wagens op vlak van comfort, veiligheid en milieu (elektrische en hybride wagens).

De nettowinst klokte af op 22,8 miljoen euro. Dit is licht beter dan vorig jaar (+2%) dankzij een sterk tweede kwartaal, waarin de nettowinst met 10% steeg tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst per aandeel bedraagt 0,54 euro of een stijging van 4% dankzij een beter financieel resultaat en de vernietiging van 2,8 miljoen eigen aandelen (of 6,57% van het kapitaal). Na deze operatie heeft Melexis nog 0,76% van de eigen aandelen in handen. Xtrion, de holding van sterke man Roland Duchâtelet, zag zijn belang door de operatie stijgen tot 53,58% van de aandelen.

Het bedrijf toont zich vrijgevig naar zijn aandeelhouders. Naast de inkoop van eigen aandelen zal Melexis ook in oktober een dividend van 0,65 euro per aandeel storten tegenover 0,60 euro vorig jaar.

Cédric Boitte

www.accioz.be

Melexis boekte in de eerste jaarhelft een omzet van 120,6 miljoen euro (+3%). De groei is vooral te danken aan de zwakke euro. De winstgevendheid is ook verbeterd. De brutowinst steeg met 5% tot 56,3 miljoen euro.Op operationeel vlak profiteert de groep van zijn aanwezigheid in Azië. De Aziatische automarkt groeit razendsnel. Azië is ook de top regio inzake de ontwikkeling van elektronica voor wagens op vlak van comfort, veiligheid en milieu (elektrische en hybride wagens).De nettowinst klokte af op 22,8 miljoen euro. Dit is licht beter dan vorig jaar (+2%) dankzij een sterk tweede kwartaal, waarin de nettowinst met 10% steeg tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst per aandeel bedraagt 0,54 euro of een stijging van 4% dankzij een beter financieel resultaat en de vernietiging van 2,8 miljoen eigen aandelen (of 6,57% van het kapitaal). Na deze operatie heeft Melexis nog 0,76% van de eigen aandelen in handen. Xtrion, de holding van sterke man Roland Duchâtelet, zag zijn belang door de operatie stijgen tot 53,58% van de aandelen.Het bedrijf toont zich vrijgevig naar zijn aandeelhouders. Naast de inkoop van eigen aandelen zal Melexis ook in oktober een dividend van 0,65 euro per aandeel storten tegenover 0,60 euro vorig jaar.Cédric Boittewww.accioz.be