De brutomarge was 9.7 miljoen EURO, een daling met 54% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar. Ondanks de stijgende verkopen bleef de brutomarge stabiel in vergelijking met het vorige kwartaal.

Dit is het gevolg van ongebruikte productiecapaciteit. De verkopen werden gedeeltelijk vanuit de voorraad geleverd en het productievolume in Q2 2009 was lager dan in Q1 2009.

Het bedrijfsresultaat bedroeg -0.6 miljoen EURO. In hetzelfde kwartaal van het vorige jaar bedroeg dit nog 9.4 miljoen EURO.

Melexis noteerde een bijkomend financieel verlies van 10.12 miljoen EURO in het tweede kwartaal op de reële waarde van de CDO portefeuille. De CDO portefeuille, geklasseerd als lange termijn financieel actief, is nu volledig afgeschreven.

Als gevolg hiervan bedroeg de nettowinst -7.9 miljoen EURO, -18 cent per aandeel terwijl het in het tweede kwartaal van 2008 nog 20 cent per aandeel bedroeg.

De brutomarge was 9.7 miljoen EURO, een daling met 54% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar. Ondanks de stijgende verkopen bleef de brutomarge stabiel in vergelijking met het vorige kwartaal. Dit is het gevolg van ongebruikte productiecapaciteit. De verkopen werden gedeeltelijk vanuit de voorraad geleverd en het productievolume in Q2 2009 was lager dan in Q1 2009. Het bedrijfsresultaat bedroeg -0.6 miljoen EURO. In hetzelfde kwartaal van het vorige jaar bedroeg dit nog 9.4 miljoen EURO.Melexis noteerde een bijkomend financieel verlies van 10.12 miljoen EURO in het tweede kwartaal op de reële waarde van de CDO portefeuille. De CDO portefeuille, geklasseerd als lange termijn financieel actief, is nu volledig afgeschreven.Als gevolg hiervan bedroeg de nettowinst -7.9 miljoen EURO, -18 cent per aandeel terwijl het in het tweede kwartaal van 2008 nog 20 cent per aandeel bedroeg.