Voor 2013 als geheel verwacht Melexis een mid- tot hoge eencijferige groei in de omzet, een brutomarge boven 45% en een bedrijfsmarge boven 21%, rekening houdende met een EUR/USD wisselkoers van 1.30.

Françoise Chombar, CEO van Melexis, gaf volgende toelichting op de vanmorgen gepubliceerde jaarcijfers: "Tegenover het vorige jaar heeft Melexis haar omzet verder verhoogd, tegen de trend in en temidden van economische onzekerheid. Onze product portfolio kan dus beschouwd worden als erg veerkrachtig. Het eerste kwartaal van 2013 zal het keerpunt betekenen naar vernieuwde groei vanaf het tweede kwartaal. Seizoensgebonden effecten, zoals het bijstellen van de prijscurve aan het begin van het jaar en de nasleep van zowel het Westerse als Chinese Nieuwjaar, in combinatie met een somber sentiment bij onze klanten in het vorige kwartaal en bijgevolg lagere bestellingen, wegen op het eerste kwartaal. De vooruitzichten van Melexis voor 2013 blijven intact aangezien we voortdurend innovatieve producten op de markt introduceren, standvastig als we zijn in onze visie als ingenieurs voor een duurzame toekomst."

Voor 2013 als geheel verwacht Melexis een mid- tot hoge eencijferige groei in de omzet, een brutomarge boven 45% en een bedrijfsmarge boven 21%, rekening houdende met een EUR/USD wisselkoers van 1.30. Françoise Chombar, CEO van Melexis, gaf volgende toelichting op de vanmorgen gepubliceerde jaarcijfers: "Tegenover het vorige jaar heeft Melexis haar omzet verder verhoogd, tegen de trend in en temidden van economische onzekerheid. Onze product portfolio kan dus beschouwd worden als erg veerkrachtig. Het eerste kwartaal van 2013 zal het keerpunt betekenen naar vernieuwde groei vanaf het tweede kwartaal. Seizoensgebonden effecten, zoals het bijstellen van de prijscurve aan het begin van het jaar en de nasleep van zowel het Westerse als Chinese Nieuwjaar, in combinatie met een somber sentiment bij onze klanten in het vorige kwartaal en bijgevolg lagere bestellingen, wegen op het eerste kwartaal. De vooruitzichten van Melexis voor 2013 blijven intact aangezien we voortdurend innovatieve producten op de markt introduceren, standvastig als we zijn in onze visie als ingenieurs voor een duurzame toekomst."