De analisten van de bank vinden dat het management van Melexis nog steeds te positief is. Trend van het vierde kwartaal zal zich verderzetten in het eerste kwartaal. Dit maakt dat Melexis een scherp herstel verwacht vanaf het tweede kwartaal.

Reden is dat de huidige omzetdaling te maken heeft met de verlaging van de voorraad bij de klanten en minder door de lagere autoverkopen. Melexis verwacht dat het totale supply-chain effect 2 maanden zal bedragen (waarvan reeds 1 maand verteerd in het vierde kwartaal).

Rekening houdend met een 10% sterkere dollar (impact ca 5% op omzet) verwacht SG Private Banking een omzetdaling van 15% in het automobielsegment en 20% in het consumentensegment.
Marktstudiebureau Gartner verwacht dat de makers van automotive elektronica gemiddeld een 16% lagere omzet zullen optekenen in 2009.

Afhankelijk van de scherpte van de terugval van de winst sluiten de analisten van de bank het niet uit dat Melexis het dividend van 0,60 EUR (betaalbaar in het najaar) zal verlagen.

SG Private Banking heeft een neutraal advies. De analisten van de bank geloven nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis, maar de komende twaalf maanden verwachten we dat de situatie bijzonder moeilijk zal blijven.

De analisten van de bank vinden dat het management van Melexis nog steeds te positief is. Trend van het vierde kwartaal zal zich verderzetten in het eerste kwartaal. Dit maakt dat Melexis een scherp herstel verwacht vanaf het tweede kwartaal. Reden is dat de huidige omzetdaling te maken heeft met de verlaging van de voorraad bij de klanten en minder door de lagere autoverkopen. Melexis verwacht dat het totale supply-chain effect 2 maanden zal bedragen (waarvan reeds 1 maand verteerd in het vierde kwartaal).Rekening houdend met een 10% sterkere dollar (impact ca 5% op omzet) verwacht SG Private Banking een omzetdaling van 15% in het automobielsegment en 20% in het consumentensegment. Marktstudiebureau Gartner verwacht dat de makers van automotive elektronica gemiddeld een 16% lagere omzet zullen optekenen in 2009.Afhankelijk van de scherpte van de terugval van de winst sluiten de analisten van de bank het niet uit dat Melexis het dividend van 0,60 EUR (betaalbaar in het najaar) zal verlagen.SG Private Banking heeft een neutraal advies. De analisten van de bank geloven nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis, maar de komende twaalf maanden verwachten we dat de situatie bijzonder moeilijk zal blijven.