De omzet bij Melexis over het derde kwartaal bedroeg 35.9 miljoen EUR, of een daling met 26% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar maar een toename met 27% in vergelijking met het vorige kwartaal.

De bruto marge was 13.9 miljoen EUR, een daling met 34% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar en een toename met 44% in vergelijking met het vorige kwartaal.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 3.4 miljoen EUR, ten opzichte van 10 miljoen EUR gedurende hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en -0.6 miljoen EUR in het vorige kwartaal.

De nettowinst kwam uit op 1.4 miloen EUR, 3 cent per aandeel. In het derde kwartaal van 2008 was dit 20 cent per aandeel. In het vorige kwartaal bedroeg de nettowinst -18 cent per aandeel.

Melexis bevestigt dat het een akkoord heeft bereikt met haar bankpartners om een covenant waiver en resetting te verkrijgen voor 62.5 mio euro van haar 70 mio euro uitstaande schuld . Voor de resterende 7.5 mio euro schuldpositie verwacht Melexis de komende dagen een gelijkaardig akkoord te bereiken.

De resultaten van Melexis waren beter dan verwacht, zoals bleek uit de prognose van Stijn Elebaut van SG Private Banking. Die stelde in een vooruitblik overigens dat de consensusverwachting voor Melexis te pessimistisch was.

Elebaut verwachtte voor het derde kwartaal een omzet van 33,8 mln EUR, een operationele winst van 1,50 mln EUR, een van marge 4,4% en een winst per aandeel van 0,02 EUR tegenover een winst per aandeel van 0,20 EUR vorig jaar in het derde kwartaal. De uiteindelijke cijfers lagen daar duidelijk boven.

De omzet bij Melexis over het derde kwartaal bedroeg 35.9 miljoen EUR, of een daling met 26% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar maar een toename met 27% in vergelijking met het vorige kwartaal. De bruto marge was 13.9 miljoen EUR, een daling met 34% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar en een toename met 44% in vergelijking met het vorige kwartaal. Het bedrijfsresultaat bedroeg 3.4 miljoen EUR, ten opzichte van 10 miljoen EUR gedurende hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en -0.6 miljoen EUR in het vorige kwartaal. De nettowinst kwam uit op 1.4 miloen EUR, 3 cent per aandeel. In het derde kwartaal van 2008 was dit 20 cent per aandeel. In het vorige kwartaal bedroeg de nettowinst -18 cent per aandeel. Melexis bevestigt dat het een akkoord heeft bereikt met haar bankpartners om een covenant waiver en resetting te verkrijgen voor 62.5 mio euro van haar 70 mio euro uitstaande schuld . Voor de resterende 7.5 mio euro schuldpositie verwacht Melexis de komende dagen een gelijkaardig akkoord te bereiken. De resultaten van Melexis waren beter dan verwacht, zoals bleek uit de prognose van Stijn Elebaut van SG Private Banking. Die stelde in een vooruitblik overigens dat de consensusverwachting voor Melexis te pessimistisch was. Elebaut verwachtte voor het derde kwartaal een omzet van 33,8 mln EUR, een operationele winst van 1,50 mln EUR, een van marge 4,4% en een winst per aandeel van 0,02 EUR tegenover een winst per aandeel van 0,20 EUR vorig jaar in het derde kwartaal. De uiteindelijke cijfers lagen daar duidelijk boven.