Die hoge ROIC's zijn volgens Maenhaut te handhaven, de entreedrempel voor nieuwe spelers om de markt te betreden is namelijk hoog. Bovendien wordt verwacht dat de automobielsector, de belangrijkste klant van het bedrijf aan een hoger tempo zal groeien dan het BBP.

Melexis noteert aan 10x 13F P/E en heeft een 13F FCFe yield van 10%. Hierij gaat Maenhaut uit van een gemiddelde euro/dollar koers van 1,30 dollar. Maenhaut heeft nog steeds een koopadvies voor het aandeel en koppelt daaraan een koersdoel van 15 euro.

Die hoge ROIC's zijn volgens Maenhaut te handhaven, de entreedrempel voor nieuwe spelers om de markt te betreden is namelijk hoog. Bovendien wordt verwacht dat de automobielsector, de belangrijkste klant van het bedrijf aan een hoger tempo zal groeien dan het BBP. Melexis noteert aan 10x 13F P/E en heeft een 13F FCFe yield van 10%. Hierij gaat Maenhaut uit van een gemiddelde euro/dollar koers van 1,30 dollar. Maenhaut heeft nog steeds een koopadvies voor het aandeel en koppelt daaraan een koersdoel van 15 euro.