"Met betrekking tot het aantal verkochte auto's, stak China de USA voorbij. Terwijl de rest van de wereld te lijden had onder een teruglopende autoverkoop, nam het aantal autoverkopen in China toe met 4% in vergelijking met het vorige jaar. Om de Chinese automobielmarkt en onze Chinese klanten nog beter te kunnen bedienen, besliste Melexis om een verkoop- en application engineering-kantoor op te zetten in Shanghai. Tegen einde 2009 zal dit kantoor volledig operationeel zijn."

Françoise Chombar, CEO van Melexis, voegde er aan toe:
"Geleidelijk aan zien we de verkopen terug aantrekken. Ook het kostenbesparingsprogramma begint zijn vruchten af te werpen. Nog belangrijker is dat onze nieuwe design wins (= ontwikkelingsopdrachten) gestegen zijn ten opzichte van het vorige jaar. Onze verwachtingen ten aanzien van de evolutie van de wereldwijde automobielverkopen voor 2009 komen vrij goed overeen met het vooruitzicht dat we gaven op 26 november 2008."

De Raad van Bestuur besliste om geen interimdividend uit te keren omwille van de huidige omstandigheden, Melexis herbevestigde een omzetverwachting voor 2009 van 118 tot 123 miljoen EURO.

"Met betrekking tot het aantal verkochte auto's, stak China de USA voorbij. Terwijl de rest van de wereld te lijden had onder een teruglopende autoverkoop, nam het aantal autoverkopen in China toe met 4% in vergelijking met het vorige jaar. Om de Chinese automobielmarkt en onze Chinese klanten nog beter te kunnen bedienen, besliste Melexis om een verkoop- en application engineering-kantoor op te zetten in Shanghai. Tegen einde 2009 zal dit kantoor volledig operationeel zijn."Françoise Chombar, CEO van Melexis, voegde er aan toe: "Geleidelijk aan zien we de verkopen terug aantrekken. Ook het kostenbesparingsprogramma begint zijn vruchten af te werpen. Nog belangrijker is dat onze nieuwe design wins (= ontwikkelingsopdrachten) gestegen zijn ten opzichte van het vorige jaar. Onze verwachtingen ten aanzien van de evolutie van de wereldwijde automobielverkopen voor 2009 komen vrij goed overeen met het vooruitzicht dat we gaven op 26 november 2008."De Raad van Bestuur besliste om geen interimdividend uit te keren omwille van de huidige omstandigheden, Melexis herbevestigde een omzetverwachting voor 2009 van 118 tot 123 miljoen EURO.