De verlaging van de jaardoelstelling is geen verrassing, maar de grootte van de verlaging wel nl. -24%. Het verwachte herstel wordt verschoven van het tweede kwartaal naar het vierde kwartaal. Sinds juli 2008 gaf het management reeds vier winstwaarschuwingen.

De bijkomende afschrijving van de CDO-portefeuille is ook geen verrassing gezien de verdere downgrades van de kredietbureaus op CDO's.

Indien Melexis de marktwaarde zou hanteren voor de CDO-portefeuille ipv. een eigen waardering, zou een bijkomende afschrijving van 9,25 mln EUR noodzakelijk zijn. De CDO-portefeuille genereert momenteel wel nog steeds intresten.

De mogelijke inbreuk op de bankconvenant in het tweede kwartaal zal leiden tot verhoogde interesten op de uitstaande schulden. SG Private Banking denkt dat het over de bankconvenant "nettoschuld tegenover EBITDA" gaat die volgens onze schattingen 2,9 zal bedragen eind juni 2009. Deze schending vormt o.i. geen probleem en zal enkel leiden tot hogere financieringslasten.

Door de matige omzetgroei van 10% op kwartaalbasis in het tweede kwartaal zal Melexis ook in dit kwartaal verlieslatend blijven. Het break-evenniveau ligt op een omzet van 29 mln EUR. Dit zal pas in het derde kwartaal worden overschreden.

Een ruwe berekening maakt dat door een omzetdaling in 2009 van ca. 36% Melexis slechts nipt winstgevend zal blijven (WPA '09E 0,01 EUR).

De halvering van het dividend waarvan de analisten van SG Private Banking vanuit gaan, is wellicht nog te optimistisch gezien de verwachte implosie van de winst in 2009.

SG Private Banking gelooft nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis. De structurele groeitrends, nl. vraag naar meer milieuvriendelijke, veilige en comfortabele auto's, blijven intact.

Het eerste kwartaal vormt het dieptepunt vormen in de resultaten. Het herstel zal echter langer duren dan verwacht. Te behouden, zo concludeert SG Private Banking.

De verlaging van de jaardoelstelling is geen verrassing, maar de grootte van de verlaging wel nl. -24%. Het verwachte herstel wordt verschoven van het tweede kwartaal naar het vierde kwartaal. Sinds juli 2008 gaf het management reeds vier winstwaarschuwingen.De bijkomende afschrijving van de CDO-portefeuille is ook geen verrassing gezien de verdere downgrades van de kredietbureaus op CDO's. Indien Melexis de marktwaarde zou hanteren voor de CDO-portefeuille ipv. een eigen waardering, zou een bijkomende afschrijving van 9,25 mln EUR noodzakelijk zijn. De CDO-portefeuille genereert momenteel wel nog steeds intresten.De mogelijke inbreuk op de bankconvenant in het tweede kwartaal zal leiden tot verhoogde interesten op de uitstaande schulden. SG Private Banking denkt dat het over de bankconvenant "nettoschuld tegenover EBITDA" gaat die volgens onze schattingen 2,9 zal bedragen eind juni 2009. Deze schending vormt o.i. geen probleem en zal enkel leiden tot hogere financieringslasten.Door de matige omzetgroei van 10% op kwartaalbasis in het tweede kwartaal zal Melexis ook in dit kwartaal verlieslatend blijven. Het break-evenniveau ligt op een omzet van 29 mln EUR. Dit zal pas in het derde kwartaal worden overschreden.Een ruwe berekening maakt dat door een omzetdaling in 2009 van ca. 36% Melexis slechts nipt winstgevend zal blijven (WPA '09E 0,01 EUR). De halvering van het dividend waarvan de analisten van SG Private Banking vanuit gaan, is wellicht nog te optimistisch gezien de verwachte implosie van de winst in 2009.SG Private Banking gelooft nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis. De structurele groeitrends, nl. vraag naar meer milieuvriendelijke, veilige en comfortabele auto's, blijven intact. Het eerste kwartaal vormt het dieptepunt vormen in de resultaten. Het herstel zal echter langer duren dan verwacht. Te behouden, zo concludeert SG Private Banking.