Van Joni Teves van UBS krijgt het goud nog altijd het voordeel van de twijfel. De reactie was weliswaar teleurstellend, maar daarmee is de opwaartse trend bij het goud nog niet gebroken.

Veel beleggers vonden het achter aantrekkelijk om met de komst van het einde van het jaar wat winst binnen te halen.

Daarnaast was er sprake van nogal wat stop-loss verkopen, wat andere bezitters van goud er dan weer toe bracht om hun posities te verlichten.

Volgens Teves moet er geen stijging van de goudprijs worden verwacht alvorens de inflatie een gevaar wordt en dat zal niet voor 2014 gebeuren.

Van Joni Teves van UBS krijgt het goud nog altijd het voordeel van de twijfel. De reactie was weliswaar teleurstellend, maar daarmee is de opwaartse trend bij het goud nog niet gebroken. Veel beleggers vonden het achter aantrekkelijk om met de komst van het einde van het jaar wat winst binnen te halen. Daarnaast was er sprake van nogal wat stop-loss verkopen, wat andere bezitters van goud er dan weer toe bracht om hun posities te verlichten. Volgens Teves moet er geen stijging van de goudprijs worden verwacht alvorens de inflatie een gevaar wordt en dat zal niet voor 2014 gebeuren.