Gisteren vielen zowel het ADP Employer Services rapport (over de tewerkstelling in de privé-sector) als de index van de aankoopmangers in de Amerikaanse dienstensector beter dan verwacht mee. Het blijft echter afwachten of de werkloosheidscijfers dit positief beeld gaan bevestigen.

Goldman Sachs voorziet geen harde landing Chinese economie

Langetermijninvloeden beginnen steeds bepalender te worden voor de economische ontwikkelingen in Azië, zo merkt Robert Mead van PIMCO op. In plaats van een harde landing voor de Chinese economie voorzien we een structurele vertraging, die we kunnen betitelen als een "New Normal met Chinese trekken".

Australië heeft behoorlijk wat ruimte om met renteverlagingen en een expansief monetair beleid zwakte in de eigen regio tegen te gaan. De Japanse economie zal worden geraakt door zwakke economische groei in China, waardoor de druk op de Japanse centrale bank toeneemt om in actie te komen.

Op de grondstoffenmarkten was er gisteren heel wat aandacht voor palmolie, want de prijs voor deze landbouwgrondstof kende de grootste daling op dagbasis sinds oktober 2008. Uiteraard stonden ook de aandelen van de palmolieproducenten aansluitend onder druk.

De Australische centrale bank verlaagde eerder deze week haar basisrente met een kwart procent tot 3,25%, algemeen wordt verwacht dat de Reserve Bank of Australia waarschijnlijk volgende maand haar basisrente nogmaals zal verlagen. Tegen februari zou die basisrente nog 2,75% bedragen.

Gisteren vielen zowel het ADP Employer Services rapport (over de tewerkstelling in de privé-sector) als de index van de aankoopmangers in de Amerikaanse dienstensector beter dan verwacht mee. Het blijft echter afwachten of de werkloosheidscijfers dit positief beeld gaan bevestigen. Goldman Sachs voorziet geen harde landing Chinese economieLangetermijninvloeden beginnen steeds bepalender te worden voor de economische ontwikkelingen in Azië, zo merkt Robert Mead van PIMCO op. In plaats van een harde landing voor de Chinese economie voorzien we een structurele vertraging, die we kunnen betitelen als een "New Normal met Chinese trekken". Australië heeft behoorlijk wat ruimte om met renteverlagingen en een expansief monetair beleid zwakte in de eigen regio tegen te gaan. De Japanse economie zal worden geraakt door zwakke economische groei in China, waardoor de druk op de Japanse centrale bank toeneemt om in actie te komen. Op de grondstoffenmarkten was er gisteren heel wat aandacht voor palmolie, want de prijs voor deze landbouwgrondstof kende de grootste daling op dagbasis sinds oktober 2008. Uiteraard stonden ook de aandelen van de palmolieproducenten aansluitend onder druk. De Australische centrale bank verlaagde eerder deze week haar basisrente met een kwart procent tot 3,25%, algemeen wordt verwacht dat de Reserve Bank of Australia waarschijnlijk volgende maand haar basisrente nogmaals zal verlagen. Tegen februari zou die basisrente nog 2,75% bedragen.