Morgen worden wel de werkloosheidscijfers voor de maand maart bekendgemaakt, de gemiddelde verwachting is dat er vorige maand in de Verenigde Staten 209.000 banen zijn bijgekomen.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,11% en 0,06% in het rood, terwijl de Nasdaq een winst van 0,40% liet optekenen.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw gestegen, zodat voor één euro nog maar 1,3061 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde nog maar eens tot 2,175%, een troy ounce goud werd op 1627,80 dollar iets meer dan 15 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte opnieuw bijna 103 dollar.

Meevallende verkopen distributiebedrijven

Vandaag werden de verkoopcijfers van de Amerikaanse distributiebedrijven bekendgemaakt en die vielen zeker niet tegen. Zowel discounters zoals Target als mastodonten genre Wal-Mart kwamen met beter dan verwachte verkoopcijfers voor de maand maart. Dat wijst er op dat de consumenten opnieuw meer vertrouwen hebben gekregen en dus opnieuw in hun portemonnee durven te tasten. Van overdreven optimisme is misschien nog geen sprake, maar blijkbaar verwacht Joe Sixpack dat de zaken niet meer gaan verslechteren.

Morgen worden wel de werkloosheidscijfers voor de maand maart bekendgemaakt, de gemiddelde verwachting is dat er vorige maand in de Verenigde Staten 209.000 banen zijn bijgekomen. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,11% en 0,06% in het rood, terwijl de Nasdaq een winst van 0,40% liet optekenen. Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw gestegen, zodat voor één euro nog maar 1,3061 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde nog maar eens tot 2,175%, een troy ounce goud werd op 1627,80 dollar iets meer dan 15 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte opnieuw bijna 103 dollar.Meevallende verkopen distributiebedrijven Vandaag werden de verkoopcijfers van de Amerikaanse distributiebedrijven bekendgemaakt en die vielen zeker niet tegen. Zowel discounters zoals Target als mastodonten genre Wal-Mart kwamen met beter dan verwachte verkoopcijfers voor de maand maart. Dat wijst er op dat de consumenten opnieuw meer vertrouwen hebben gekregen en dus opnieuw in hun portemonnee durven te tasten. Van overdreven optimisme is misschien nog geen sprake, maar blijkbaar verwacht Joe Sixpack dat de zaken niet meer gaan verslechteren.