Gelet op de drastische sociale inspanningen die Spanje, Portugal, Ierland en Griekenland in de afgelopen jaren hebben geleverd en vooral- het feit dat deze besparingen tot de verhoopte kentering aanleiding hebben gegeven zou het weinig zinvol zijn om precies nu de door de "rijke" Europese kern geleverde financiële inspanningen op de helling te zetten.

De reële wisselkoersen en de lopende rekeningen van de PIGS-landen tonen volgens professor Stefan Duchateau aan dat de competitiviteitverschillen met Duitsland langzaam maar duidelijk worden rechtgezet en dat de opgelegde budgettaire orthodoxie wel degelijk zeer au serieus wordt genomen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Gelet op de drastische sociale inspanningen die Spanje, Portugal, Ierland en Griekenland in de afgelopen jaren hebben geleverd en vooral- het feit dat deze besparingen tot de verhoopte kentering aanleiding hebben gegeven zou het weinig zinvol zijn om precies nu de door de "rijke" Europese kern geleverde financiële inspanningen op de helling te zetten. De reële wisselkoersen en de lopende rekeningen van de PIGS-landen tonen volgens professor Stefan Duchateau aan dat de competitiviteitverschillen met Duitsland langzaam maar duidelijk worden rechtgezet en dat de opgelegde budgettaire orthodoxie wel degelijk zeer au serieus wordt genomen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.