Bovendien verzwakt op de valutamarkten de dollar, wat in het voordeel speelt van de exportgerichte bedrijven.

Wat de bedrijfsresultaten betreft: Halliburton maakte vanmiddag beter dan verwachte resultaten bekend, ondanks een daling van de nettowinst over het vierde kwartaal met 26%.

Die prijsdaling was het gevolg van prijsdruk in Noord-Amerika en van eenmalige afschrijvingen na de Deepwater Horizon milieuramp.

Per aandeel werd 72 dollarcent verdiend, tegenover 98 dollarcent over dezelfde periode van vorig jaar. De omzet steeg met 3% tot 7,29 miljard dollar.

De consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 61 dollarcent en een omzet van 7,06 miljard dollar.

Bovendien verzwakt op de valutamarkten de dollar, wat in het voordeel speelt van de exportgerichte bedrijven. Wat de bedrijfsresultaten betreft: Halliburton maakte vanmiddag beter dan verwachte resultaten bekend, ondanks een daling van de nettowinst over het vierde kwartaal met 26%. Die prijsdaling was het gevolg van prijsdruk in Noord-Amerika en van eenmalige afschrijvingen na de Deepwater Horizon milieuramp. Per aandeel werd 72 dollarcent verdiend, tegenover 98 dollarcent over dezelfde periode van vorig jaar. De omzet steeg met 3% tot 7,29 miljard dollar. De consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 61 dollarcent en een omzet van 7,06 miljard dollar.