Immers, de Belgische distributeur heeft veel activiteiten in de VSA. Groot was dan ook de verrassing te vernemen dat Delhaize in het vierde kwartaal een groei van de vergelijkbare omzet (=omzet uit winkels die meer dan 12 maanden open zijn) van

2,8% haalde in de VSA. Dit is het dubbele van wat de analisten hadden verwacht.

Dit goede nieuws zette de koers van het aandeel in vuur en vlam. Een reden om nog eens terug te komen op dit aandeel.

Want

in september vorig jaar gaf Van Herck een opbouwenadvies (de koers stond toen op 49,71 euro) waarbij we een daling tot de

steunzone van 43 - 43,50 euro als een instapmoment zagen.

Voor beleggers die meer zekerheid wilden, stelde hij voor te wachten tot een opwaartse uitbraak boven 50,38 euro. Dit niveau begint nu in zicht te komen.

Wel zou Van Herck beleggers de raad willen geven nog even af te wachten om nu nog op de kar te springen. Want sinds midden december 2013 is de koers al zo'n 20% hoger gegaan.

Wacht een koerscorrectie met 5% - 10% af alvorens in te stappen. Het koersdoel is minstens de evenaring van de tot van

augustus vorig jaar op 53,37 euro.

Daarboven is er de top van april 2011 rond 60 euro. 55 euro ligt tussenbeide in en is een realistisch koersdoel. Geert Van Herck heeft een advies opbouwen.

Immers, de Belgische distributeur heeft veel activiteiten in de VSA. Groot was dan ook de verrassing te vernemen dat Delhaize in het vierde kwartaal een groei van de vergelijkbare omzet (=omzet uit winkels die meer dan 12 maanden open zijn) van 2,8% haalde in de VSA. Dit is het dubbele van wat de analisten hadden verwacht. Dit goede nieuws zette de koers van het aandeel in vuur en vlam. Een reden om nog eens terug te komen op dit aandeel. Want in september vorig jaar gaf Van Herck een opbouwenadvies (de koers stond toen op 49,71 euro) waarbij we een daling tot de steunzone van 43 - 43,50 euro als een instapmoment zagen. Voor beleggers die meer zekerheid wilden, stelde hij voor te wachten tot een opwaartse uitbraak boven 50,38 euro. Dit niveau begint nu in zicht te komen. Wel zou Van Herck beleggers de raad willen geven nog even af te wachten om nu nog op de kar te springen. Want sinds midden december 2013 is de koers al zo'n 20% hoger gegaan. Wacht een koerscorrectie met 5% - 10% af alvorens in te stappen. Het koersdoel is minstens de evenaring van de tot van augustus vorig jaar op 53,37 euro. Daarboven is er de top van april 2011 rond 60 euro. 55 euro ligt tussenbeide in en is een realistisch koersdoel. Geert Van Herck heeft een advies opbouwen.