De Amerikaanse centrale bank doet haar uiterste best om de economie te stimuleren en lijkt daar voorlopig in te lukken ook. De FED heeft de koers van de dollar laten verzwakken, waardoor de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven opnieuw is verbeterd.

De meevallende macro-economische indicatoren duwen de goudprijs dus lager. Dat betekent volgens Natixis dat de piekprijzen voor goud en zilver voorlopig weer achter ons liggen. Pas na een periode van consolidatie kunnen de goud- en zilverprijs opnieuw beginnen te stijgen. Vorige week alleen al sloot de goudprijs zowat 3% lager.

De Amerikaanse centrale bank doet haar uiterste best om de economie te stimuleren en lijkt daar voorlopig in te lukken ook. De FED heeft de koers van de dollar laten verzwakken, waardoor de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven opnieuw is verbeterd. De meevallende macro-economische indicatoren duwen de goudprijs dus lager. Dat betekent volgens Natixis dat de piekprijzen voor goud en zilver voorlopig weer achter ons liggen. Pas na een periode van consolidatie kunnen de goud- en zilverprijs opnieuw beginnen te stijgen. Vorige week alleen al sloot de goudprijs zowat 3% lager.