Het aantal aanwervingen in de bedrijfswereld bereikte het hoogste niveau in acht maanden en dat belooft veel goeds voor de werkloosheidscijfers voor de maand oktober die straks worden gepubliceerd.

Het zal er even naar uit dat die publicatie vanwege de orkaan Sandy vertraging had opgelopen, maar dat blijkt dus toch niet het geval te zijn. Positieve cijfers kunnen de koersen een verder duwtje in de rug geven.

Vertraging in opkomende markten vooralsnog cyclisch

De tragere economische groei in opkomende markten doet de vraag rijzen of het voor altijd voorbij is met de snelle groei in deze landen, met name China. Ofwel: is de vertraging cyclisch of structureel?

Structurele vertraging van de economische groei is gebruikelijk als een zich ontwikkelend land eenmaal een bbp per capita bereikt van 15.000 tot 25.000 USD.

De meeste opkomende markten (met uitzondering van Rusland en Zuid-Korea) hebben deze grens nog niet bereikt. Ook al is het onderscheid tussen structureel en cyclisch moeilijk te maken,

Goldman Sachs ziet de vertraging in de opkomende markten vooralsnog als cyclisch. Na 5,6% economische groei in 2012 voorziet de bank voor 2013 6,3% in deze markten.

Het aantal aanwervingen in de bedrijfswereld bereikte het hoogste niveau in acht maanden en dat belooft veel goeds voor de werkloosheidscijfers voor de maand oktober die straks worden gepubliceerd. Het zal er even naar uit dat die publicatie vanwege de orkaan Sandy vertraging had opgelopen, maar dat blijkt dus toch niet het geval te zijn. Positieve cijfers kunnen de koersen een verder duwtje in de rug geven. Vertraging in opkomende markten vooralsnog cyclisch De tragere economische groei in opkomende markten doet de vraag rijzen of het voor altijd voorbij is met de snelle groei in deze landen, met name China. Ofwel: is de vertraging cyclisch of structureel? Structurele vertraging van de economische groei is gebruikelijk als een zich ontwikkelend land eenmaal een bbp per capita bereikt van 15.000 tot 25.000 USD. De meeste opkomende markten (met uitzondering van Rusland en Zuid-Korea) hebben deze grens nog niet bereikt. Ook al is het onderscheid tussen structureel en cyclisch moeilijk te maken, Goldman Sachs ziet de vertraging in de opkomende markten vooralsnog als cyclisch. Na 5,6% economische groei in 2012 voorziet de bank voor 2013 6,3% in deze markten.