Hoewel de belangrijkste cijfers van vorige week zonder twijfel de Amerikaanse werkloosheidscijfers op vrijdag over de maand april waren, kregen beleggers in aanloop naar deze cijfers diverse tegenvallers te verwerken.

Zo was er woensdag al een banencijfer van loonstrookverwerker ADP, dat (al dan niet terecht) wordt gezien als een indicatie voor het bovengenoemde banencijfer.

ADP meldde een toename van 179.000 banen, wat iets achterbleef bij de verwachte plus 198.000.

Later in de week volgden nog diverse Amerikaanse macrocijfers die (flink) tegenvielen. In Duitsland bleken op donderdag de fabrieksorders flink gedaald, waar economen nog op een kleine stijging hadden gerekend.

Bij de centrale banken waren er geen verrassingen. Zowel de Bank of England als de ECB lieten conform verwachting het belangrijkste renteniveau ongewijzigd.

Hoewel de belangrijkste cijfers van vorige week zonder twijfel de Amerikaanse werkloosheidscijfers op vrijdag over de maand april waren, kregen beleggers in aanloop naar deze cijfers diverse tegenvallers te verwerken. Zo was er woensdag al een banencijfer van loonstrookverwerker ADP, dat (al dan niet terecht) wordt gezien als een indicatie voor het bovengenoemde banencijfer. ADP meldde een toename van 179.000 banen, wat iets achterbleef bij de verwachte plus 198.000. Later in de week volgden nog diverse Amerikaanse macrocijfers die (flink) tegenvielen. In Duitsland bleken op donderdag de fabrieksorders flink gedaald, waar economen nog op een kleine stijging hadden gerekend. Bij de centrale banken waren er geen verrassingen. Zowel de Bank of England als de ECB lieten conform verwachting het belangrijkste renteniveau ongewijzigd.