De enige uitzondering die de regel bevestigt, is misschien Dollar General. De interesse van de beleggers zal dus blijven uitgaan naar de macro-economische cijfers.

In de VS is de laatste tijd volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel sprake van meevallende economische cijfers. Zolang de fiscale afgrond echter nog niet is gedempt, kunnen verminderd vertrouwen bij consument en ondernemingen de economische groei remmen.

Daarom is de steun van de centrale bank belangrijk: een lage rente zorgt voor lagere rentelasten en op termijn tot meer kredietverlening en investeringen.

De enige uitzondering die de regel bevestigt, is misschien Dollar General. De interesse van de beleggers zal dus blijven uitgaan naar de macro-economische cijfers. In de VS is de laatste tijd volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel sprake van meevallende economische cijfers. Zolang de fiscale afgrond echter nog niet is gedempt, kunnen verminderd vertrouwen bij consument en ondernemingen de economische groei remmen. Daarom is de steun van de centrale bank belangrijk: een lage rente zorgt voor lagere rentelasten en op termijn tot meer kredietverlening en investeringen.