De verkopen van bestaande huizen in de Verenigde Staten zijn in november sterker dan verwacht gestegen, zo maakte de National Association of Realtors bekend. De verkopen bevinden zich nu op het hoogste niveau sinds februari 2007.

Dat betekent dat de Amerikaanse vastgoedmarkt aan de beterhand is aan de vooravond van het jaar 2010. De huizenverkopen stegen met 7,4% tot 6,54 mln, tegenover 6,09 mln in oktober.

De gemiddelde verkoopprijs is voor een woning met 4,3% gedaald tegenover dezelfde maand vorig jaar. De daling was de kleinste sinds november 2007.

De verkopen van bestaande huizen in de Verenigde Staten zijn in november sterker dan verwacht gestegen, zo maakte de National Association of Realtors bekend. De verkopen bevinden zich nu op het hoogste niveau sinds februari 2007. Dat betekent dat de Amerikaanse vastgoedmarkt aan de beterhand is aan de vooravond van het jaar 2010. De huizenverkopen stegen met 7,4% tot 6,54 mln, tegenover 6,09 mln in oktober. De gemiddelde verkoopprijs is voor een woning met 4,3% gedaald tegenover dezelfde maand vorig jaar. De daling was de kleinste sinds november 2007.