De geleden schade zit echter waarschijnlijk al verrekend in de koers, evenals alle andere slecht nieuws. De beleggers houden daar al rekening mee, gezien de evolutie van de futures.

Die wijzen op een opening voor de S&P 500 die een kwart procent boven het niveau van gisteren ligt. Men gaat er dus van uit dat de cijfers van JP Morgan Chase gaan meevallen.

Gaat FED nieuwe verruiming aankondigen?

Beleggers verwachten volgens Theodoor Gilissen Bankiers al langer dat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, een nieuwe verruiming zal aankondigen.

Recent meldde de Fed door te gaan met het verlengen van de looptijden van haar obligatieportefeuille.

Uit de woensdag gepubliceerde notulen blijkt dat de leden van de Fed zich meer zorgen maken over de economische situatie en dat de neiging om meer te gaan doen groter is dan vorige maand.

De grootste vraag is welke maatregelen genomen zullen worden, want de leden willen eerst weten bij welk niveau van monetaire verruiming het beleid een negatief effect op de economie en markten zou hebben.

Bovendien zal een extra monetaire stap pas worden ingezet als de economie verder verslechtert. Bernanke zal zich daar volgende week meer over uit laten in zijn Humphrey-Hawkins toespraak.

Veel hangt af van de situatie in Europa. Woensdag kondigde Spanje extra bezuinigingsmaatregelen ter waarde van 6,5% van de economie aan die voor een extra krimp zullen zorgen.

De bankenorganisatie EBA, Europan Banking Authority, maakte

bekend dat de meeste banken inmiddels aan de strengere eisen voldoen. Details volgen in september. Alle gegevens zijn echter niet ondersteunend voor de risicovollere beleggingen.

De geleden schade zit echter waarschijnlijk al verrekend in de koers, evenals alle andere slecht nieuws. De beleggers houden daar al rekening mee, gezien de evolutie van de futures. Die wijzen op een opening voor de S&P 500 die een kwart procent boven het niveau van gisteren ligt. Men gaat er dus van uit dat de cijfers van JP Morgan Chase gaan meevallen.Gaat FED nieuwe verruiming aankondigen? Beleggers verwachten volgens Theodoor Gilissen Bankiers al langer dat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, een nieuwe verruiming zal aankondigen. Recent meldde de Fed door te gaan met het verlengen van de looptijden van haar obligatieportefeuille. Uit de woensdag gepubliceerde notulen blijkt dat de leden van de Fed zich meer zorgen maken over de economische situatie en dat de neiging om meer te gaan doen groter is dan vorige maand. De grootste vraag is welke maatregelen genomen zullen worden, want de leden willen eerst weten bij welk niveau van monetaire verruiming het beleid een negatief effect op de economie en markten zou hebben. Bovendien zal een extra monetaire stap pas worden ingezet als de economie verder verslechtert. Bernanke zal zich daar volgende week meer over uit laten in zijn Humphrey-Hawkins toespraak. Veel hangt af van de situatie in Europa. Woensdag kondigde Spanje extra bezuinigingsmaatregelen ter waarde van 6,5% van de economie aan die voor een extra krimp zullen zorgen. De bankenorganisatie EBA, Europan Banking Authority, maakte bekend dat de meeste banken inmiddels aan de strengere eisen voldoen. Details volgen in september. Alle gegevens zijn echter niet ondersteunend voor de risicovollere beleggingen.