Alcoa verraste in positieve zin met de omzetcijfers, maar ook de prognoses voor het boekjaar 2013 klonken optimistisch. De aluminiumproducent verwacht dat de vraag vanuit China dit jaar opnieuw zal aantrekken.

Of met andere woorden: tot een harde landing voor de Chinese economie zal het niet komen als we Alcoa-CEO mogen geloven.

In Europa moeten we nog even wachten op de eerste bedrijfsresultaten, maar vanaf volgende week zal de cijferstroom definitief op gang komen.

In de Verenigde Staten is het nu weer even windstil, waarna op het einde van de week weer enkele belangrijke bedrijven met cijfers komen.

Alcoa verraste in positieve zin met de omzetcijfers, maar ook de prognoses voor het boekjaar 2013 klonken optimistisch. De aluminiumproducent verwacht dat de vraag vanuit China dit jaar opnieuw zal aantrekken. Of met andere woorden: tot een harde landing voor de Chinese economie zal het niet komen als we Alcoa-CEO mogen geloven. In Europa moeten we nog even wachten op de eerste bedrijfsresultaten, maar vanaf volgende week zal de cijferstroom definitief op gang komen. In de Verenigde Staten is het nu weer even windstil, waarna op het einde van de week weer enkele belangrijke bedrijven met cijfers komen.