Daar staat tegenover dat de economie in de Verenigde Staten blijkbaar aan het vertragen is. Hoe vallen meevallende bedrijfsresultaten te rijmen met zwakke macro-economische indicatoren?

Edward Harrison, consultant bij Global Macro Advisors, heeft daar een uitleg voor. Op de eerste plaats is het zo dat de bedrijven zwaar in de kosten zijn gaan snoeien, waardoor de marges sterk zijn verbeterd.

Daarnaast zijn veel bedrijven internationaal georiënteerd, waardoor ze voor hun resultaten niet meer uitsluitend van de Amerikaanse markt afhankelijk zijn. Die internationale spreiding van de activiteiten blijkt nu een voordeel te zijn.

Harrison sluit echter niet uit dat de cijfers in bepaalde mate worden gemanipuleerd. De beurzen hebben de wind in de zeilen en dus proberen de bedrijven het momentum nog te versterken door sterke cijfers voor te leggen. Op die manier slagen de managers er in om hun aandelenopties te laten verzilveren.

Daar staat tegenover dat de economie in de Verenigde Staten blijkbaar aan het vertragen is. Hoe vallen meevallende bedrijfsresultaten te rijmen met zwakke macro-economische indicatoren? Edward Harrison, consultant bij Global Macro Advisors, heeft daar een uitleg voor. Op de eerste plaats is het zo dat de bedrijven zwaar in de kosten zijn gaan snoeien, waardoor de marges sterk zijn verbeterd. Daarnaast zijn veel bedrijven internationaal georiënteerd, waardoor ze voor hun resultaten niet meer uitsluitend van de Amerikaanse markt afhankelijk zijn. Die internationale spreiding van de activiteiten blijkt nu een voordeel te zijn. Harrison sluit echter niet uit dat de cijfers in bepaalde mate worden gemanipuleerd. De beurzen hebben de wind in de zeilen en dus proberen de bedrijven het momentum nog te versterken door sterke cijfers voor te leggen. Op die manier slagen de managers er in om hun aandelenopties te laten verzilveren.