De resultaten van General Electric worden altijd met bijzondere aandacht beluisterd, want ze gelden als een belangrijke barometer voor de Amerikaanse economie. Op basis van die cijfers stelt de economie in de Verenigde Staten het niet zo slecht.

McDonald's maakte hogere kwartaalcijfers bekend

McDonald's Corporation rapporteerde over het eerste kwartaal van dit jaar een hogere winst, dit dankzij sterke verkopen bij de al bestaande restaurants van het bedrijf. Daarbij viel op de eerste plaats op dat de vergelijkbare verkopen hoger dan verwacht uitkwamen.

De omzet in de restaurants die minstens 13 maanden open waren stegen met een stevige 7,30%, waar de consensusverwachting slechts uitging van een stijging met 6,70%. De prognose werd gemaakt op basis van een rondvraag gedaan door Consensus Metrix.

De nettowinst kwam over de verslagperiode uit op 1,27 miljard dollar, of omgerekend 1,23 dollar per aandeel. Over de eerste drie maanden van 2011 verdiende de fastfoodketen 1,21 miljard dollar, of 1,15 dollar per aandeel. Ook de koers van McDonald's noteert circa 2% hoger.

De resultaten van General Electric worden altijd met bijzondere aandacht beluisterd, want ze gelden als een belangrijke barometer voor de Amerikaanse economie. Op basis van die cijfers stelt de economie in de Verenigde Staten het niet zo slecht. McDonald's maakte hogere kwartaalcijfers bekend McDonald's Corporation rapporteerde over het eerste kwartaal van dit jaar een hogere winst, dit dankzij sterke verkopen bij de al bestaande restaurants van het bedrijf. Daarbij viel op de eerste plaats op dat de vergelijkbare verkopen hoger dan verwacht uitkwamen. De omzet in de restaurants die minstens 13 maanden open waren stegen met een stevige 7,30%, waar de consensusverwachting slechts uitging van een stijging met 6,70%. De prognose werd gemaakt op basis van een rondvraag gedaan door Consensus Metrix. De nettowinst kwam over de verslagperiode uit op 1,27 miljard dollar, of omgerekend 1,23 dollar per aandeel. Over de eerste drie maanden van 2011 verdiende de fastfoodketen 1,21 miljard dollar, of 1,15 dollar per aandeel. Ook de koers van McDonald's noteert circa 2% hoger.