Het sentiment is echter nog steeds negatief, want de MSCI Asia Pacific Index bereikte het laagste niveau voor deze maand. De hedge fonds beheerder John Paulson stelde vanmorgen dat er 50% kans is dat de eurozone uiteen gaat vallen en dat de euro zal verdwijnen.

Uittocht uit de euro

De problemen in de eurozone leiden ook tot een uittocht uit de euro.

Het meest zorgelijk is het (H)oofd(S)chouderpatroon in de euro ten opzichte van de US dollar. Deze maand krijgt de EUR/USD-grafiek de lang verwachte nekslag. Het korte termijn koersdoel is $ 1,1880.

De enige veilige haven lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Amerikaanse dollar te zijn afgaande op de stijgende trend van de US Dollar index. Beleggingen in Amerikaanse dollars zijn dan ook vanuit technisch opzicht een aanbeveling voor nadere studie.

Maar schijn bedriegt...de Amerikaanse dollar verliest terrein ten opzichte van de Japanse yen. De euro verliest eveneens ten opzichte van de Japanse yen en is op zoek naar het dieptepunt van begin deze eeuw.

Het sentiment is echter nog steeds negatief, want de MSCI Asia Pacific Index bereikte het laagste niveau voor deze maand. De hedge fonds beheerder John Paulson stelde vanmorgen dat er 50% kans is dat de eurozone uiteen gaat vallen en dat de euro zal verdwijnen.Uittocht uit de euro De problemen in de eurozone leiden ook tot een uittocht uit de euro. Het meest zorgelijk is het (H)oofd(S)chouderpatroon in de euro ten opzichte van de US dollar. Deze maand krijgt de EUR/USD-grafiek de lang verwachte nekslag. Het korte termijn koersdoel is $ 1,1880. De enige veilige haven lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Amerikaanse dollar te zijn afgaande op de stijgende trend van de US Dollar index. Beleggingen in Amerikaanse dollars zijn dan ook vanuit technisch opzicht een aanbeveling voor nadere studie. Maar schijn bedriegt...de Amerikaanse dollar verliest terrein ten opzichte van de Japanse yen. De euro verliest eveneens ten opzichte van de Japanse yen en is op zoek naar het dieptepunt van begin deze eeuw.