De futures op de CME Group exchange geven 32% kans dat de FED op haar meeting van 2 en 3 november haar doelstelling voor de overnight bank lending tot nul gaat terugbrengen.

Een maand geleden werd die kans nog maar op 26% ingeschat. De basisrente bevindt zich momenteel nog in een range tussen 0 en 0,25%. Daarmee wordt aangegeven dat de VS ten alle prijze de koers van de dollar wil doen gaan dalen.

De Japanse vice financieminister Fumihiko Igarashi verklaarde gisterenavond niet de bedoeling te hebben om in een valuta-oorlog te worden betrokken.

De dollar bereikte niettemin een dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar, wat de exportpositie van de Japanse bedrijven zwaar ondermijnt.

De futures op de CME Group exchange geven 32% kans dat de FED op haar meeting van 2 en 3 november haar doelstelling voor de overnight bank lending tot nul gaat terugbrengen. Een maand geleden werd die kans nog maar op 26% ingeschat. De basisrente bevindt zich momenteel nog in een range tussen 0 en 0,25%. Daarmee wordt aangegeven dat de VS ten alle prijze de koers van de dollar wil doen gaan dalen. De Japanse vice financieminister Fumihiko Igarashi verklaarde gisterenavond niet de bedoeling te hebben om in een valuta-oorlog te worden betrokken. De dollar bereikte niettemin een dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar, wat de exportpositie van de Japanse bedrijven zwaar ondermijnt.