De vrees leeft echter dat de meeting van G-20 dit weekend een slag in het water kan worden. Mogelijk gaan er veel dure woorden worden gesproken, maar niets concreets worden afgesproken.

Mansoor Mohi-uddin, IN Singapore head of global currency strategy bij UBS, gelooft in laatstgenoemd scenario en ziet de yuan stijgen tot 6,55 per dollar bij het einde van dit jaar.

Op het einde van volgend jaar zou dat 6,20 per dollar worden. Van een forse opwaardering van de koers van de yuan zou met andere woorden geen sprake zijn, ondanks aanhoudende druk vanuit de Verenigde Staten op China.

De vrees leeft echter dat de meeting van G-20 dit weekend een slag in het water kan worden. Mogelijk gaan er veel dure woorden worden gesproken, maar niets concreets worden afgesproken. Mansoor Mohi-uddin, IN Singapore head of global currency strategy bij UBS, gelooft in laatstgenoemd scenario en ziet de yuan stijgen tot 6,55 per dollar bij het einde van dit jaar. Op het einde van volgend jaar zou dat 6,20 per dollar worden. Van een forse opwaardering van de koers van de yuan zou met andere woorden geen sprake zijn, ondanks aanhoudende druk vanuit de Verenigde Staten op China.