Op de valutamarkten lijkt de onrust rond de Griekse begrotingsproblemen tijdelijk van de voorgrond te zijn verdwenen, zodat het ook rond de euro weer wat rustiger is geworden.

Maandag bereikte de euro een bodem tegenover de dollar, voor één euro werd toen nog 1,3854 euro betaald. Inmiddels heeft de euro zich weer wat hersteld. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat de Europese Centrale Bank de koers van de euro ingrijpend zal beïnvloeden.

Calyon Credit Agricole verwacht dat de februari-meeting van de Europese Centrale Bank een non-event gaat worden, maar verwacht meer dan de maart-meeting.

Mogelijk zal dan een tip van de sluier worden opgelicht over het tijdstip waarop de Europese Centrale Bank haar monetaire politiek gaat wijzigen.

Op de valutamarkten lijkt de onrust rond de Griekse begrotingsproblemen tijdelijk van de voorgrond te zijn verdwenen, zodat het ook rond de euro weer wat rustiger is geworden. Maandag bereikte de euro een bodem tegenover de dollar, voor één euro werd toen nog 1,3854 euro betaald. Inmiddels heeft de euro zich weer wat hersteld. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat de Europese Centrale Bank de koers van de euro ingrijpend zal beïnvloeden. Calyon Credit Agricole verwacht dat de februari-meeting van de Europese Centrale Bank een non-event gaat worden, maar verwacht meer dan de maart-meeting. Mogelijk zal dan een tip van de sluier worden opgelicht over het tijdstip waarop de Europese Centrale Bank haar monetaire politiek gaat wijzigen.