De meeting van de Europese Centrale Bank is zonder meer de belangrijkste gebeurtenis van deze week. Mario Draghi staat eens te meer voor een moeilijke keuze, want de recent gepubliceerde macro-economische indicatoren geven overduidelijk aan dat er iets moet gebeuren.

Steeds meer landen dreigen weg te zinken in een deflatiescenario en dat mag de ECB uiteraard niet laten gebeuren. Maar anderzijds heeft Draghi al te kennen gegeven dat de centrale bank niet alle problemen kan oplossen, ook de regerigen moeten hun duit in het zakje doen.

De meeting van de Europese Centrale Bank is zonder meer de belangrijkste gebeurtenis van deze week. Mario Draghi staat eens te meer voor een moeilijke keuze, want de recent gepubliceerde macro-economische indicatoren geven overduidelijk aan dat er iets moet gebeuren. Steeds meer landen dreigen weg te zinken in een deflatiescenario en dat mag de ECB uiteraard niet laten gebeuren. Maar anderzijds heeft Draghi al te kennen gegeven dat de centrale bank niet alle problemen kan oplossen, ook de regerigen moeten hun duit in het zakje doen.