Op de IHS CERAWeek conferentie in Houston verklaarde James Burkhard, vice president van IHS, dat de meeste schaalolie aan maximaal 80 dollar per vat kan gewonnen worden op basis van de zogenaamde 'fracking' technologie. Er is met andere woorden ruimte voor een stevige prijscorrectie.

Die wordt volgens Burkhard alleen maar afgeremd door de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Op basis van de productieprijs van schaalolie zou de prijs voor een vat Brent (Noordzee-olie) kunnen terugvallen tot een range van 95 tot 100 dollar per vat.

Op de IHS CERAWeek conferentie in Houston verklaarde James Burkhard, vice president van IHS, dat de meeste schaalolie aan maximaal 80 dollar per vat kan gewonnen worden op basis van de zogenaamde 'fracking' technologie. Er is met andere woorden ruimte voor een stevige prijscorrectie. Die wordt volgens Burkhard alleen maar afgeremd door de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Op basis van de productieprijs van schaalolie zou de prijs voor een vat Brent (Noordzee-olie) kunnen terugvallen tot een range van 95 tot 100 dollar per vat.