Japan heeft voor het eerst sinds 2004 ingegrepen om de koers van de yen te doen dalen, kwestie van de positie van de exportgerichte Japanse bedrijven veilig te stellen.

Mark O'Byrne, executive director van brokerage GoldCore Ltd. in Dublin, merkt op dat er een opbod is ontstaan van landen die hun munt willen laten zakken om zo de export te bevorderen.

Uiteraard is een dergelijk opbod bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Het voordeel van goud is volgens O'Byrne dat het niet in waarde kan verlaagd worden. Daarnaast kan er ook geen goud worden bijgedrukt. Er is dus een heel eenvoudige reden waarom het goud momenteel zo populair is.

Japan heeft voor het eerst sinds 2004 ingegrepen om de koers van de yen te doen dalen, kwestie van de positie van de exportgerichte Japanse bedrijven veilig te stellen. Mark O'Byrne, executive director van brokerage GoldCore Ltd. in Dublin, merkt op dat er een opbod is ontstaan van landen die hun munt willen laten zakken om zo de export te bevorderen. Uiteraard is een dergelijk opbod bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Het voordeel van goud is volgens O'Byrne dat het niet in waarde kan verlaagd worden. Daarnaast kan er ook geen goud worden bijgedrukt. Er is dus een heel eenvoudige reden waarom het goud momenteel zo populair is.