Om de economie te stimuleren, heeft Abe met behulp van de Japanse centrale bank de koers van de yen op de valutamarkten laten dalen, zodat er de facto van een devaluatie kan gesproken worden. Maar Japan is geen alleenstaand geval, andere landen doen exact hetzelfde.

De meeste grote landen zitten gevangen in een vicieuze destructieve cirkel, waaruit maar moeilijk ontsnapt zal kunnen worden. Uiteindelijk zullen ook Europa, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk enzovoort dezelfde weg uitgaan als Japan: hun economie zal in een diep gat vallen.

Om de economie te stimuleren, heeft Abe met behulp van de Japanse centrale bank de koers van de yen op de valutamarkten laten dalen, zodat er de facto van een devaluatie kan gesproken worden. Maar Japan is geen alleenstaand geval, andere landen doen exact hetzelfde. De meeste grote landen zitten gevangen in een vicieuze destructieve cirkel, waaruit maar moeilijk ontsnapt zal kunnen worden. Uiteindelijk zullen ook Europa, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk enzovoort dezelfde weg uitgaan als Japan: hun economie zal in een diep gat vallen.