Banktegoeden boven 100.000 euro werden daar afgeroomd en wat Dijsselbloem eigenlijk bedoelde was dat deze manier van werken in de toekomst zou toegepast worden telkens wanneer een land in moeilijkheden zou komen. Voorlopig is dat nog niet nodig geweest, maar in de toekomst is zo'n Bail-in meer dan waarschijnlijk.

De meeste G-20 landen gaan akkoord met het principe van het aanslaan van ons spaargeld, want daar komt een Bail-in eigenlijk op neer. In België wordt er zedig het zwijgen toegedaan over het aanslaan van dat spaargeld, maar ook onze politici zullen ongetwijfeld met het idee geconfronteerd zijn geweest.

Banktegoeden boven 100.000 euro werden daar afgeroomd en wat Dijsselbloem eigenlijk bedoelde was dat deze manier van werken in de toekomst zou toegepast worden telkens wanneer een land in moeilijkheden zou komen. Voorlopig is dat nog niet nodig geweest, maar in de toekomst is zo'n Bail-in meer dan waarschijnlijk. De meeste G-20 landen gaan akkoord met het principe van het aanslaan van ons spaargeld, want daar komt een Bail-in eigenlijk op neer. In België wordt er zedig het zwijgen toegedaan over het aanslaan van dat spaargeld, maar ook onze politici zullen ongetwijfeld met het idee geconfronteerd zijn geweest.